Loading...
Dybsø Naturskole 2017-11-10T15:45:06+00:00

Velkommen til Dybsø Naturskole

Bjælkehytten ved skov og fjord

I Svenstrup 6 km syd for Næstved, under historiske vingesus og tæt på Dybsø Fjord, ligger bjælkehytten i skovbrynet, hvor ørnen våger og småfuglene synger til solopgangen. Det er Dybsø Naturskole (tidl. Naturskolen Svenstrup). Her er I og naturen budt indenfor til mulighedernes land med plads til nysgerrighed, kreativitet og læring – hygge, kammerater og samvær.

I huset er der mulighed for overnatning af op til 50 personer, og ønsker I at være ude, er der både shelters og telte at krybe i. På fjorden kan vi friste med en kano- eller kajaktur, og i skoven er der altid mulighed for at udforske, lege og prøve grænser af.

Dybsø Naturskole byder jer velkommen og håber I vil benytte stedet og naturen.

Naturvejleder
Lars Walsted Christoffersen

Leder af Dybsø Naturskole

Oplevelser og læring

Eksempler på forløb

Nedenfor finder du eksempler på naturvejledningsforløb på Dybsø Naturskole. Betragt dem som en appetitvækker, da vi har mange flere i posen og sammensætter individuelle forløb til netop jeres gruppe. Kontakt os med jeres behov og idéer, så løser vi opgaven i fællesskab.

Skovens fødekæder med alle sanser

Vi går i dybden med naturens fødekæde og finder sammenhængen mellem alle eksistenser i skoven, fra græsset og træerne, dyrene og til os mennesker. Er vi en del af fødekæden? Og er det vigtigt, at der er plads til alle eksistenser? Under hele forløbet er det meningen, at eleverne skal udfordre alle sanser. Her skal høres, ses, føles, lugtes og smages. Det hele kan kombineres med efterfølgende overnatning på Naturskolen, hvor eleverne så kan udfordres i nattens mysterier. Flagermusens forunderlige verden og dens sjette sans. Her bliver elevens egen evne til at orientere sig og bruge sanserne sat på en prøve, når mørket falder på.

Læringsmål: Hvad er fødekæden? Skal der være plads til alle eksistenser, og hvilke sanser er vigtige for de forskellige dyr og til hvilke formål?

Målgruppe: 2. – 6. klasse.
Fag: Natur/teknologi, matematik og dansk.
Periode: Hele året.

Biodiversitet og bæredygtighed

På dette forløb skal eleverne ud på en vandring i forskellighedernes og konsekvensens verden. Med mobiltelefon og QR koder guides eleven gennem en vandretur i naturen og bliver udfordret med dilemmaer som marker eller enge. Dyrket skov eller fredskov og betydningen af biodiversitet. Betyder det noget, at vi fremhæver noget frem for noget andet? Det hele ender ud i en rapport om de oplevelser, eleven har prøvet kræfter med undervejs og fremlægger for hinanden ved forløbets afslutning.

Læringsmål: Hvad betyder biodiversitet? Er det noget, der betyder noget? Er bæredygtighed med til at bevare biodiversiteten, og hvad betyder bæredygtighed?

Målgruppe: 5.- 9. klasse.
Fag: Natur/teknologi, matematik og dansk.
Periode: Forår, sommer og efterår.

Historie og kultur

Vi går på opdagelse i historien. Naturskolen Svenstrup ligger centralt midt i Ærtebøllebopladser ved Dybsø Fjord. Her har de første mennesker sat de første spor, og dem skal vi prøve kræfter med. Båden skal i vandet, og der skal fiskes fisk til det brød, som laves over bål og af mel, som males, som de gjorde på den tid. Stenøksen skal i brug, og pilen skal laves til buen, som skal bruges til jagten efter hjorten. Sten til kulturlandskabet er lagt, og bondestenaldermanden begynder at dyrke marken og fælde skoven. Hele forløbet giver et indblik i samfundshistorien omkring Dybsø Fjord. Eleverne skal prøve at være en del af historien ved at arbejde med den.

Læringsmål: Hvad er stenalder? Hvad betyder kulturlandskab, og hvad er natur?

Målgruppe: 2.- 6. klasse.
Fag: Historie og natur/teknologi.
Periode: Forår, sommer og efterår.

Naturskolen inde og ude

Perfekte rammer for den gode dag

På Dybsø Naturskole er vi rigtig glade for vores omgivelser. Vi har skoven lige uden for døren og fjorden tæt ved. Vi har adgang til masser af spændende faciliteter og udstyr – både i og udenfor bjælkehytten. Så kom ud og del det hele med os…

Bjælkehytten med stor, delvist overdækket terrasse. Udekøkken med varmt og koldt vand samt toilet/bad med adgang udefra. Anneks med cykler og kajakker.

Bålplads og store udearealer til aktiviteter eller ekstra telte.

2 gode sheltere ved bålpladsen. Pladsen kan ikke bookes, men må bruges af alle efter “først til mølle” princippet. Bookning af Naturskolen giver adgang til bålgrej i skuret.

Entré og hall med adgang til hems, køkken, toiletter og alle lokaler.

Skab med undervisningsmaterialer og rengøringsartikler.

Fjordlokalet, ét af to undervisningslokaler med siddeplads til ca. 30 personer. Her undervises der bl.a. i livet i vandet og sejlads. Kan også bruges til overnatning.

Skovlokalet, ét af to undervisningslokaler med siddeplads til ca. 30 personer. Her undervises der bl.a. om livet i skoven. Kan også bruges til overnatning.

Køkken med kogegrej og service til 40 personer. Adgang til terrassen og udekøkkenet.

Hemsen bruges til hygge og stilleaktiviteter. Den må ikke bruges til overnatning.

Booking og priser

Husk at bestille i god tid

Naturskolen er primært for skoler og daginstitutioner, men andre kan også bruge stedet – dog ikke private. For at benytte Naturskolen skal I være en gruppe eller forening. Gruppens emne/formål skal være relateret til enten natur, miljø, friluftsliv eller kulturhistorie.

Ønsker du at booke eller forhøre dig om ledige dage i Naturskolen, skal du henvende dig til naturvejleder Lars Walsted Christoffersen på email natursven@nsv365.dk eller telefon 55 70 01 53 (mobil 23 29 90 63).

Daginstitutioner i januar, februar og marts: 1. dag på Naturskolen: 500,- kr.

 Priser Skoler og instututioner i Næstved kommune Andre
Brug af naturskolen 500,- 500,-
Naturvejledning i hverdagene 0,- 800,-

Naturvejledning i weekenden
Første to timer 1700,- 1700,-
Derefter pr. time 900,- 900,-

Overnatning på naturskolen
Pr. nat, inkl. forbrug (el, vand og klargøring) 1500,- 1500,-
Over 30 pers. Plus pr. person pr. nat 50,- 50,-
Shelters overnatning 0,- 0,-

Leje af udstyr hvor dette ikke indgår i aftalt undervisning
1 kano pr. dag (8 stk.) 100,- 100,-
1 kajak pr. dag (3 stk. 25-40 kg. – 16 stk. 40-100 kg. – 1 stk. 100+ kg. – 2 stk. med stort sæde) 50,- 50,-
1 cykel pr. dag (25 stk.) 25,- 25,-
1 telt pr. dag (10 stk.) 50,- 50,-
1 star-telt pr. dag (1 stk.) 100,- 100,-

Efter opholdet på Naturskolen Svenstrup kan afregning ske via EAN nr. 5798007277017.

Eller via bankoverførsel til Næstved Kommune, kontonr. 0612-10183758 – mærket “Naturskolen”.

Find Dybsø Naturskole på Facebook

Tjek ind og del dine oplevelser 🙂