Velkommen til Naturbaserne

i Næstved Kommune

På grund af den nuværende Corona-situation i Danmark opfordrer vi alle til at følge regeringens anvisninger med hensyn til størrelsen af grupper og afstandskravene.

I Næstved og omegn findes der ti naturbaser, hvoraf den ene er Den Mobile Naturbase. De er spredt rundt i kommunen på skønne naturpletter og kan benyttes af alle. Naturbaserne kan bruges til undervisning, en tur med familien eller foreningen, og de kan benyttes spontant eller reserveres.

Naturbaserne er bålhuse med mulighed for at komme under tag, sidde ned og tænde et bål. På fem af naturbaserne er der sheltere til overnatning, og på fire af naturbaserne er der toilet (og flere er på vej). De er altid åbne og kan også bruges til at spise madpakken i eller drikke kaffen. Til hver naturbase er der et grejskur med grej til undersøgelser i naturen og til aktiviteter omkring bålet. Skuret er aflåst og nøglen kan lånes ved at reservere den enkelte naturbase. Her på siden kan du finde yderligere information om den enkelte naturbase og hvordan du reserverer.

Den Mobile Naturbase er noget for sig. Det er en trailer med grej til vandundersøgelser, der kan bruges i undervisningen og til andre aktiviteter ved å og sø. Der er undervisningsforløb til rådighed, der passer til de faglige mål.

Christian Peter Mørkehøj Hansen

Naturvejleder
Christian Peter Mørkehøj Hansen

Leder af Naturbaserne

De ti naturbaser i Næstved

Kom ud og oplev naturen

Her finder du en oversigt over vores ti hyggelige naturbaser. Naturbaserne bliver tilset og vedligeholdt af lokale borgergrupper, så vær selv med til at gøre naturbasen til et rart sted at komme for de næste. God fornøjelse!

Naturbase

Fruens Ly i Fruens Plantage

På Fruens Ly naturbase er du velkommen til at overnatte i telt eller bygge en bivuak. Du skal selv have vand med. Det kan hentes på SFO Tudsen og på p-pladsen ved grillen på Præstøvej. Der er adgang til toiletter begge steder døgnet rundt også i weekenderne.

Der er både to sheltere og et muldtoilet på pladsen, samt 10 o-løbsposter med gps-koordinater, klippetænger og små historier til i-pod.

Nøgle: Kan afhentes i SFO Tudsen, Englebjergvej 12-14 tlf. 55 88 83 14

Adresse: Ny Præstøvej 304, 4700 Næstved.

Naturbase

Fuglely i Fuglebjerg

Du finder den ved at gå fra Byagervej over boldbanerne og igennem lågen helt nede i den anden ende af banen. Her er en lille sti ned til naturbasen. Der er parkering ved hallen.

Vil I lave bål må I finde hvad der er i området og aldrig skære i de friske træer. Det kræver en sav at komme i gang med det. Har du ikke reserveret naturbasen så du har en nøgle, skal du selv medbringe saven. I kan også tage brænde med hjemmefra.

Nøgle: Kan afhentes på Fuglebjerg Bibliotek alle hverdage kl 10-20 tlf. 55 88 55 88

Bemærk: Der er nye betjente åbningstider fra 1 august 2022, er Mandage 10-17, onsdage 10-17 torsdage 10-17. Hvor nøgle så kan afhentes.

Nøgler sendes ind til hovedbiblioteket i Næstved juli måned, da biblioteket ikke er betjent sommeren over. Nøgle kan afhentes hverdage mellem 10-17 og lørdage 11-14 på Kvægtorvet.

Adresse: Falkevej 27, 4250 Fuglebjerg.

Naturbase

Olstrup Naturbase

Kom og se den flotte naturbase. Til indvielsen var der konkurrence om naturbasens kommende navn. Det landede på Olstrup Naturbase, da den ligger i det gamle Olstrup. I shelteren er der mulighed for overnatning og for at tage fiskenettene med ned til den nærliggende sø eller sommerfuglenettene med ud på engen.

Nøgle: kan afhentes hos Gert Larsen Ring på tlf. 20 45 66 25 for at aftale nærmere.

Adresse: Kirkevænget 2D, 4684 Holmegaard.

Naturbase

Perron 4 i Hyllinge

Ved Fodsporet i Hyllinge blev naturbasens bålhus bygget færdigt i maj 2012. Der ligger også en legeplads, en motionsbane, tre sheltere med bål- og grillplads og et toilet. Pladsen er alletiders udflugtsmål eller pitstop på vejen ad Fodsporet.

Shelterne skal bookes hos Naturstyrelsen.

Nøgle: kan afhentes på Hyllinge skole tlf. 55 88 80 20 eller hos Tina Raaddam tlf. 22 93 52 26

Adresse: Stationsvej 1B, 4700 Næstved.

Naturbase

Ravnstrup Sø

Ravnstrup Sø er et fuglereservat med mulighed for at se og høre et væld af fugle og få mange andre naturoplevelser med hjem. Naturbasen ligger i et hjørne, lidt væk fra søen, så den ikke forstyrrer fuglelivet. Ved naturbasen er der også en stor shelter til overnatning.

Nøgle: kan afhentes hos Anne Kristensen tlf. 27 62 15 67

Adresse: Ålehusvej 18A, 4160 Herlufmagle.

Naturbase

Smørhullet i Glumsø

Ved Glumsø Sø ligger der en Naturbase med bålhus og grej du kan bruge til at se nærmere på naturen. Naturbasen ligger i sit eget lille smørhul ned til søen.

Nøgle: kan afhentes på Glumsø bibliotek, Torvet 1, 4171 Glumsø kl 10-20 tlf. 55 88 55 88

Bemærk: Betjente åbningstider fra 1 august 2022, er Mandage 10-17, onsdage 10-17 torsdage 10-17. Hvor nøgle så kan afhentes.

I juli måned er Glumsø bibliotek ikke betjent, derfor skal nøgle hentes andet sted. Normalt sendes nøglerne ind til vores hovedbibliotek, så nøgler kan afhentes derinde i juli måned mellem 10-17 og lørdage 11-14.

Adresse: Nyvej 13, 4171 Glumsø.

Naturbase

Øllebjerg i Vridsløse Skov

I Vridsløse skov ligger en naturbase i skjul bag skrænter og buske. Naturbasen har bålhus og grej til naturoplevelser.

Nøgle: kan afhentes på Kontoret på Holsted skole, Holsted allé 30. tlf. 55 88 85 20

Adresse: Ringstedgade 264, 4700 Næstved.

Naturbase

Folkeskoven Naturbase

I Folkeskoven mellem Brøderup og Tappernøje er naturbasen bygget færdig i april 2012. Der er et bålhus og en shelter til overnatning og et skur indrettet med grej til naturoplevelser.

Nøgle: kan afhentes på Korskilde Bibliotek Korskildevej 2A mellem 8:30 og 15. tlf. 55 88 55 88 eller hos Anette Borberg tlf. 30 54 57 23

Bemærk Korskilde bibliotek er lukket juli måned hvert år, så her skal nøgle afhentes andet sted.
Betjente åbningstider fra 1 august 2022, er Mandage 10-17, onsdage 10-17 torsdage 10-17. Hvor nøgle så kan afhentes.

Adresse: Svingkærvej, 4733 Tappernøje.

Naturbase

Skovly i Kristiansholm Plantage

Naturbasen Skovly i grusgraven i Kristiansholms Plantage ligger i skoven nær stranden og i modsætning til de øvrige naturbaser et stykke ude i naturen og et stykke vej fra alfarvej.

Nøgle: kan afhentes på Hovedbiblioteket i Næstved Kvægtorvet 4-6 kl 10:00-17:00 på hverdage. samt lørdage 11-14 tlf. 55 88 55 88

Bemærk: Man skal betale 500 kr. i depositum. Og have bookingbekræftelsen med.

Adresse: Kristiansholmsvej 33A, 4262 Sandved.

Den Mobile Naturbase

Den Mobile Naturbase

En af de ti naturbaser er mobil. Den består af en trailer, der kan køres ud i det grønne. Traileren indeholder grej til undervisning og naturaktiviteter primært til undersøgelser i og omkring vandhullet. Den mobile naturbase reserveres ved at Kontakte Christian Hansen, Traileren kan afhentes på naturskolen.

Nøgle: kan afhentes hos naturvejleder Christian Hansen tlf. 24 77 78 92

Adresse: Dybsvej 66, 4700 Næstved.

Reservér en naturbase

Husk at bestille i god tid

Det koster ikke noget at låne en naturbase. Bag naturbasen står en frivillig borgergruppe og der bliver ikke hentet affald eller ryddet op fra kommunens side. Det er derfor vigtig at I er omhyggelige med at efterlade naturbasen i god stand når I har lånt den.
Rigtig god fornøjelse.

Problemer?

Ring til Lene Stange i Næstved Kommune på tlf. 55 88 55 88 eller send en e-mail til lenhe@naestved.dk

Find Naturbaserne på Facebook

Tjek ind og del dine oplevelser 🙂