Vikingehuset på Dybsø Naturskole

På naturskolen har vi nu vores eget vikingehus. Det er bygget med inspiration fra husene i vikingetiden, og måske har der ligget et hus lige i nærheden, der så omtrent sådan ud.

Fra arkæologer og fra historien ved vi nemlig, at der har boet folk omkring Svenstrup i vikingetiden. De har dyrket jorden, smedet, klippet får og kartet uld til tøj. De har lavet mad og de har handlet med hinanden og med købmænd, der kom ude fra den store verden og lagde til på handelspladsen i bunden af Dybsø Fjord.

Praktisk formidling af vikingetiden

På naturskolen synes vi at vikingetiden er en af de mest spændende perioder i Danmarkshistorien. En tid hvor mennesker brugte naturens ressourcer og var meget afhængige af naturen i hverdagen. Derfor passer et vikingehus og praktisk formidling af vikingetiden godt ind i Dybsø Naturskole.

Vikingehuset kommer til at være rammen om de mange vikingeforløb for skoler og institutioner, der allerede er på naturskolen.

Der vil også komme til at foregå andre aktiviteter med rod i vikingetiden, som det er muligt at komme og være med i.

Huset vil være åbent og kan benyttes af alle, der har lyst til at opleve noget af livet og stemningen fra vikingetiden, når ikke lige det bruges til formidling af naturskolen.